tiistai 4. lokakuuta 2016

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Hohhoijaa.

Tää nyt on tullut varmasti selitettyä monta kertaa, mutta vielä kerran:
   Olen Batman-fani. Ainakin siinä mielessä että mulla on omana leffahyllyssä kaikki live action Battis-leffat vuosilta 1989-2012. Juon aamukahvini Batman-mukista ja täyttäessäni 30 vuotta sain synttärilahjaksi Batman-herätyskellon. Kuitenkaan en ole tähän mennessä tykännyt yhdestäkään Zack Snyderin ohjaamasta elokuvasta. Ja vaikka rakastankin supersankareita, en erityisesti pidä Teräsmiehestä. Tykkään Henry Cavillista, mutta hänen(kin) tulkintansa Supermanista on niin kovin muovinen. Man of Steel -leffan teatterinäytöksestähän tosiaan lähdin pois kesken leffan. Once in a lifetime -tyylinen tilanne. Ja sekin siis Snyderin ohjaus.

Eli koska tiesin etten tästäkään leffasta varmaan tykkää, lykkäsin sen katsomista tosi pitkään.

Leffa on vaan niin tylsä. WonderWoman näyttää upealta, mutta käsikirjoitetaan mukaan oudon heppoisasti. Battis-puku on kamala. Ben Affleckin naama näyttää jätti-isolta siinä puvussa. Charmikkaasti vanhentunut Bruce Wayne on ihan kiva. Jesse Eisenberg osaa näköjään esittää vain ärsyttäviä tyyppejä ja tekee sen aina samalla tavalla. Diane Lane on loistava, mutta hahmonsa aika turha. Clark Kentin iskäkin oli ängetty väkisin mukaan. Jeremy Irons on ihan symppis Alfredina. Ihan mielenkiintoinen yksityiskohta se, että Bruce Waynella ja Clark Kentillä on samannimiset äidit.

Miten ihmeessä Henry Cavillista, joka on oikeasti ihan komea kaveri, on saatukin niin urpon näköinen?


*
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Ohjaus: Zack Snyder.
Pääosisa: Henry Cavill, Ben Affleck, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot.

4 kommenttia:

  1. Preach!

    Kaikista näistä syistä jää varmaan itseltä näkemättä. En tiedä kamalampaa kuin, että supersankarielokuvasta saa jonkun ankean, tylsän, mustanpuhuvan synkistelyn aikaiseksi. Inhoan Cavillia tässä supermiehen roolissa jopa niin paljon, että yllätyin täysin kuinka sujuva hän olikaan muissa rooleissa (Man From UNCLE) - vaikka häntä on roolistaan ylistetty, niin en vieläkään pidä ajatuksesta Ben Affleckista batmanina.

    Mutta eniten ärsyttää kaikki se hulabaloo mitä leffan ympärillä oli, kun se julkaistiin. Kaikki Snyder-DC-fanaatikot meni ihan pähkinöiksi ja hyvä on kun leffakriitikoista yhtäkään ei murhattu kun yht'äkkiä leffa, mitä kukaan yleisöstä ei ollut vielä nähnyt, saikin huonoa palautetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ja kun kerran Batman on niin mahtava hahmo ja Nolanin trilogia niin loistava, oon ollut senkin takia niin pettynyt tähän DC-pelleilyyn.

      Suicide Squad oli huomattavasti toimivampi, vaikkei sekään mikään mestariteos.

      Poista
  2. "Hohhoijaa" kuvaa jo aika hyvin xD Joo aivan kamalahan tämä on, mutta hieman eri kohdat oli ne, mitkä itseäni eniten häiritsi. Onnistuin kyllä viihtymäänkin tämän parissa, kun tosiaan kaavin kaikki aivoni rippeet ulos pääkopasta huolella ja asennoiduin menemään teuraalle. En silti katsoisi enää uudestaan, ainakaan vapaaehtoisesti :D

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D