sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Saving Mr. Banks (2013)

Emma Thompson on kirjailija P.L. Travers, joka ei haluaisi myydä Maija Poppasen elokuvaoikeuksia. Tom Hanks on Walt Disney, joka haluaa tehdä Maija Poppasesta elokuvan.

Tämä on taas näitä, että kuvittelin tästä leffasta jo kirjoittaneeni. Nyt sen katsomisesta on kulunut jo viikkoja, eikä leffa ole enää mielessä kovin tuoreena. Ihan mukava pätkä, jossa on loistavat näyttelijät. Emma Thompson on loistava. Colin Farrellista en näköjään tykkää missään. Jos tarina Maija Poppasen taustalla jollain lailla kiinnostaa, niin tässä nähdään yksi näkökulma siihen.

Disney ja Travers ovat mielenkiintoisen erilaiset ihmiset. Toinen hyvin avoin ja innostunut, jopa lapsenmielinen. Toinen taas sellainen, jolla on kaikki elämässä aina huonosti.

Saving Mr. Banks -elokuvassa Maija Poppas-elokuvan tekijät kinaavat perheenisän roolista - nimeltään Mr Banks. Hiljalleen selviää, että Mr Banks pohjautuu kirjailija Traversin omaan isään. Tämä oli pankissa töissä. Siitä siis tulee tämän elokuvan nimi. Isältään Travers Goffilta kirjailija on lainannut itselleen taiteilijanimen.


***
Saving Mr. Banks (2013)
Ohjaus: John Lee Hancock.
Pääosissa: Emma Thompson, Tom Hanks, Paul Giamatti, Colin Farrell, Kathy Baker, Rachel Griffits, Jason Schwartzman, Ruth Wilson.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D