perjantai 6. toukokuuta 2016

Mafiaperhe (2013)

Iskä on mafioso ja sittemmin vasikoinut kaverinsa, joten perhe elää nykyisin todistajansuojeluohjelmassa. Iskä, äiskä ja lapset eivät vain osaa pitää itseään kaidalla tiellä. Ongelmat seuraavat ja paikkaa on välillä vaihdettava.

Robert De Niro on niin mahtava entisen gangsterin roolissa kuin vain mahdollista. Sekä maskeeraajat että itse näyttelijä pääsevät loistamaan, kun mafiaperheen päätä näytetään tämän eri elämänvaiheissa. Michelle Pfeiffer pelaa De Niron kanssa loistavasti yhteen. Tytärtä esittävä Dianna Agron on aiemmin tuttu Glee:stä. Mimmi on tähän rooliin kelpo valinta, vaikka nasaali puhetapansa onkin ärsyttävä. Perheen pojan roolissa nähtävä John D'Leo tuntuu olevan elementissään. Tommy Lee Jones on yhtä yrmy kuin aina.

Amerikkalaiseksi elokuvaksi Mafiaperhe on mukavan italialais-ranskalainen. Parituntinen vierähtää leffan parissa nopeasti. Kuitenkaan se ei ole tarpeeksi hauska tai tarpeeksi raaka. Voisi tämän katsoa joskus toistekin. Mutta jälkimaku on kuitenkin vain: ihan kiva.

Vinkki: Jos leffan suomenkielisen nimen perusteella kuvittelet tämän olevan jollain lailla samankaltainen kuin Mafiaveljet vuodelta 1990, olet väärässä. 


***
Mafiaperhe (The Family, 2013)
Ohjaus: Luc Besson.
Pääosissa: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Dianna Agron, John D'Leo, Tommy Lee Jones.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D