sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Spy - vakoojan asussa (2015)

"You look like a flute player in a wedding band!"

Jos en ihan vielä aiemmin, niin viimeistään nyt olen rakastunut Melissa McCarthyyn. Aivan mahtava näyttelijä! Spy on sen verran virkistävä pläjäys, että tuntuu kuin en olisi katsonut hauskoja komedioita aikoihin - mikä ei tietenkään pidä paikkansa.


Melissa McCarthy on aivan loistava pääroolissa. McCarthyn leffojen joukossa Spysta tuli heti suosikkini, yhdessä Väärät paperit leffan kanssa. Rose Byrnestä en ole aiemmin perustanut, mutta tässä hän on ehkä parhaassa roolissaan ikinä. Jude Law on sopivan ällöttävä, toki siltikin vain ällöttävä. Jason Statham korostaa ylinäyttelemisellä että nyt on kyseessä komedia, mutta hahmonsa on hauska ja jätkällä on leffan hauskimmat repliikit. Allison Janney on upea näyttelijä ja hahmonsa niin varma että on jo aavistuksen tylsä. Suureksi ilokseni leffassa nähdään brittikoomikko Miranda Hart, jonka Miranda-sarjaa oon joskus telkkarista nähnyt jonkun pätkän. Bobby Cannavalesta - sori vaan - tulee väistämättä aina mieleen se, että hän oli Sinkkuelämää-sarjassa se mies jolla oli pahanmakuista spermaa.


Leffa oli ehkä hitusen liian pitkä. Kun suuri osa hauskuudesta perustuu nokkelaan dialogiin ja päänaukomiseen, olisi osan siitä voinut jättää leikkaamon lattialle. Vaikkapa sen, kun Melissa McCarthy vittuilee Rose Byrnen ainoalle henkiin jääneelle turvamiehelle.

Elokuva oli myös yllättävän roisi. Tyyliin toki sopi kaikki se kiroilu ja väkivalta, mutta kieltämättä yllätyin kun yhtäkkiä näytettiin täydessä valmiudessa seisovaa penistä, ja monta kertaa. Veikkaan ikärajan olevan Jenkkilässä aikamoisen korkea... Vaan eipä tämä mikään koko perheen elokuva yritä ollakaan. Onneksi. ;)




****
Spy - vakoojan asussa (2015)
Ohjaus: Paul Feig.
Pääosissa: Melissa McCarthy, Jason Statham, Rose Byrne, Jude Law, Miranda Hart, Allison Janney, Bobby Cannavale, Peter Serafinowicz.

2 kommenttia:

  1. Hahaa! Katoit tän! ... ja pidit!
    Itse ihmettelin sitä, että Jason Stathamia pidettiin elokuvan "onnistujana", vaikka minusta hänen kohtauksensa olivat väkisin väännettyjä. Parasta edelleen oli tilannekomiikka. Kuten se alun ravintolakohtaus tai se skootterilla-ajo xD Allekirjoitan myös tuon, että leffa oli vähän liian pitkä ja vähän jäätiin jumittamaan siihen McCarthyn hahmon kiroilemiseen sille henkivartijalle, mutta kuten sanoit, tämän katsottua tuli sellainen olo, että miksi kaikki komediat eivät ole yhtä hauskoja!! xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pidin tosi paljon. Varmasti katson joskus uudestaankin. =)

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! :D