maanantai 3. elokuuta 2015

Gone Girl (2014)

(Mähän olen siis aivan satavarmasti kirjoittanut tästä leffasta arvostelun jo kerran ennenkin, muistaakseni toisen blogini puolelle. Mutta blogimuutosteni aikana se on vissiin kadonnut jonnekin vahingossa...)

Nick ja Amy (Ben Affleck ja Rosamund Pike) vaikuttavat onnelliselta pariskunnalta. Kunnes Amy katoaa ja Nickiä epäillään tämän murhasta. Hiljalleen katsojalle paljastetaan, ettei kaikki ole ollenkaan sitä miltä näyttää.

Amyn katoamisen syyn arvasi melko helposti, mutta sen jälkeen tarjoillaankin yllätyksiä kerrakseen. Visuaalisesti upea elokuva pitää otteessaan alusta loppuun. Alku- ja loppukuva niputtivat kokonaisuuden komeasti yhteen.

Oikeastaan kaikki näyttelijät onnistuvat hienosti. Rosamund Pike on loistava näyttelijä ja saikin roolistaan Oscar-ehdokkuuden. Neil Patrick Harris on sivuroolissaan juuri sopivasti outo.

Leffa on paikoin aika hurja. Mutta se väkivaltaisin kohtaus oli niin hieno ja yllättävä, että hihkuin äänettömästi riemusta. (Siinä missä kaverini ehkä traumatisoitui loppuiäksi.)

Hieno, hieno elokuva. Loppuratkaisukaan ei onneksi ole se perinteisin.

Elokuva perustuu Gillian Flynnin kirjaan, joka on suomennettu nimellä Kiltti tyttö.




*****
Gone Girl (2014)
Ohjaus: David Fincher.
Pääosissa: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D