sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

The Honourable Woman (2014)

Vaikka aihepiiri ei ole yhtään sydäntäni lähellä ja sellainen josta en lisäksi ymmärrä juuri mitään, tämä minisarja onnistui tekemään vaikutuksen. Se on laadukas, sekä tehty kunnianhimoisesti ja hyvin. Kuvakulmat ja yksityiskohdat olivat mielenkiintoisia kautta linjan.

Toisinaan jonkun näyttelijän takia tulee katsottua ties mitä paskaa. Tai sitten käy kuten tällä kertaa, ja vastaan tulee jotain todella loistavaa, mitä ei olisi ikinä muuten tullut katsoneeksi. Tämän katsoin ihan puhtaasti Tobias Menziesin mukanaolon takia. Ja onneksi katsoin.

Sarjan roolitus on todella onnistunut. Maggie Gyllenhaal on upea ja karismaattinen pääroolissa. Pitäisi katsoa töitään enemmänkin. Janet McTeeristä tykkään ja hän sopi vahvan naisen rooliin kuin nenä päähän. Atikan roolissa nähtävä Lubna Azabal oli uusi tuttavuus, joka hoiti haastavan roolinsa hienosti. Katherine Parkinson oli loistava veljenvaimona. Ainoastaan Andrew Buchanilla meni välillä vähän yli. Lisäksi hahmonsa alkoi tarinan edetessä ärsyttää. Eve Best oli nappivalinta, ulkoisestikin. Lindsay Duncan on takuuvarma. Stephen Reasta en yleensä tykkää yhtään, mutta sarjan loppupuolella onnistui hiljalleen voittamaan puolelleen. Tobias Menzies on aina loistava, kuten tässäkin, lisäksi roolihahmonsa oikein sympaattinen. Genevieve O'Reillystä tiesin nimen ja naaman, mutta tämä oli ensimmäinen työnsä jonka näin. Ihanasti yllättävän karismaattinen nainen.

Nostan sarjan käsikirjoittajille hattua. Ensimmäinen jakso loppui mielettömään cliffhangeriin, joka oli lisäksi erittäin hienosti toteutettu. Jaksosta toiseen henkilöhahmoille heitettiin käsittämätön määrä vastoinkäymisiä, että oikeastaan kaikki mikä voi mennä pieleen, myös meni. Jos ei ulkopuolisten tekijöiden vuoksi, niin ihmisten oman typeryyden. Loppupuolen kohtauksessa, jossa poliisit tekevät rynnäkön taloon ja löytävät alakerrasta kaksi miestä kuolleena ja yläkerrasta kaksi naista synnyttämässä, sai mut röhähtämään epäuskoiseen nauruun. Enpä olisi itse keksinyt moista.

Sarja suorastaan vilisi hienoja erisnimiä: Nessa, Ephra, Kasim, Atika, Nathaniel, Shlomo, Caleb Schwako.

Pidin siitä, ettei katsojaa pidetty ihan idioottina ja väännetty koko ajan rautalangasta. Toki välillä meni turhankin vaikeaselkoiseksi. Esimerkiksi roolihahmojen nimiä jätettiin mainitsematta niin, että toisinaan en olisi tiennyt kenestä puhutaan, ellen olisi bongannut nimiä edellisen jakson lopputeksteistä. Lisäksi vertauskuvallisia dialogeja käytiin aika paljon. Eli todennäköisesti osa tarinan sisällöstä meni multa ihan ohi.

Jaksoja on yhdeksän (eikä kahdeksan kuten IMDb väittää).



****
The Honourable Woman (2014)
Pääosissa: Maggie Gyllenhaal, Stephen Rea, Janet McTeer, Lubna Azabal, Andrew Buchan, Katherine Parkinson, Igal Naor, Tobias Menzies, Eve Best, Genevieve O'Reilly, Lindsay Duncan.

2 kommenttia:

  1. Hyvän arvostelun kirjoitit! Sen luettuani minun tekee nyt mieli katsoa tämä myös. Itsekin pidän Lindsay Duncanista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Lindsay Duncan teki mielenkiintoisen kaksoisroolin muistaakseni siinä Kasvattitytön tarinassa, missä on Jonny Lee Miller.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! :D