maanantai 15. kesäkuuta 2015

Forget Me Not (2010)

"You don't have to go today?"
"Not today, no."
"Stay with me."
"For a while."

Kun bongasin The Honourable Womanista miten upea Tobias Menziesin lisäksi on myös Genevieve O'Reilly, halusin ehdottomasti nähdä tämän draamaelokuvan, jossa heidät nähdään romanttisena pääparina.

Leffan tapahtumat sijoittuvat 24 tunnin ajalle Lontooseen. Katsojalle tehdään heti alussa selväksi, että Willin (Tobias Menzies) elämä on todella huonossa jamassa. Hän on tappamassa itsensä. Sattuman oikusta touhu kuitenkin keskeytyy ja Will tapaa Even (Genevieve O'Reilly). He päätyvät kävelemään ympäri Lontoota koko yön. Syttyy ihastus ja vetovoima. Mutta koska he eivät tunne toisiaan, ei Evellä ole mitään käsitystä siitä miten paskasti Willillä on asiat. Ja siitä seuraa sitten kaikenlaisia ongelmia.

Okei, otetaas nämä faktat: brittileffa, Lontoo, romanttinen rakkaustarina, semitraaginen sellainen, superihana pääpari, lisäksi sivuroolissa loistava Gemma Jones, hienoa musiikkia. Tarvitaanko leffaan oikeasti muuta, jotta sen voi myydä mulle täydellisenä??

Rakastuin tähän elokuvaan. Voihan olla että ensihuuman laannuttua katson tämän vuosien päästä uudestaan ja ihmettelen ensireaktiotani ja annan sille vain kaksi tähteä. Mutta just nyt olen rakastunut.

Genevieve O'Reilly on hurmaava, Tobias Menzies hurmaavampi, Lontoo hurmaavin. Ja oonko koskaan muistanut sanoa, että Gemma Jones on käsittämättömän hyvä näyttelijä.

Näin entisenä ammattimuusikkona sanottakoon, että Tobias Menzies esittää sellaista melko vakuuttavasti. Oon nähnyt huonompiakin. Toki se että jatkuvasti joka käänteessä pyydetään soittamaan jotakin, ois itseäni jo ärsyttänyt.

Elokuva on katsottavissa kokonaisuudessaan YouTubessa, klikkaa tästä.




Edit: Leffaa katsoessa huomasin, että pääasiassa Tobias Menzies ei kohtauksissa laula itse, vaikka laulunääni kovasti häneltä kuulostaakin. Arvelin siis että ääniraidat on lisätty jälkiäänityksessä. Oletin hänen kuitenkin laulavan itse. Varsinkin kun lauluosuudet eivät olleet mitään ammattilaulajan viimeisen päälle viilattuja suorituksia, vaan sellaisenaan realistisen kuuloisia.
   Myöhemmin selvisi että Menzies laulaa itse ainoastaan yhden kappaleen, Naughty Nun Songin. Muissa biiseissä laulaa herra nimeltä Sebastian Wocker - kuka sitten lieneekään. Mutta niin kovasti kuulostaa Tobias Menziesiltä, että täydestä menee! Vasta jälkikäteen tajusin myös sen, että Willin laulamien kappaleiden sanoitukset kuvaavat (ainakin jossain määrin) myös tarinan sen hetkisiä tapahtumia.
   
Alla elokuvan kohtaus, jossa kappaleena Naughty Nun Song. Varoitus: se saattaa jäädä soimaan päähän.


*****
Forget Me Not (2010)
Ohjaus: Alexander Holt, Lance Roehrig.
Pääosissa: Tobias Menzies, Genevieve O'Reilly, Gemma Jones.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D