keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Olipa kerran, 1. kausi (2012-13)

Olipa kerran (eli Once Upon a Time) on sarja, jota en ole koskaan katsonut telkkarista. Etsiskelin netistä jotain mulle uutta sarjaa seurattavaksi ja laitoin pyörimään pilotin. Koukutti heti ekasta jaksosta lähtien!

Ekan kauden lähtöidea on se, että joukko tuttuja satuhahmoja (mm. Lumikki, ilkeä äitipuoli, Punahilkka jne.) ovat kirouksen vuoksi siirtyneet nykymaailmaan, pieneen Storybrooken kaupunkiin. He vain eivät muista keitä todellisuudessa ovat. Tarina kulkee yhtä aikaa satu- ja tosimaailmassa.

Ensimmäinen kausi sisältää 22 jaksoa (jotka hotkaisin viikossa). Olipa kerran on jännittävä ja mukaansatempaava. Vaikka toisinaan jaksoissa oli liikaa ylimääräisiä sivujuonia ja turhia hahmoja.

Pääosat on roolitettu hyvin. Ikään-kuin-päähahmoa Emma Swania - joka ensimmäisenä ulkopuolisena päätyy Storybrookeen - esittää Jennifer Morrison, josta aloin jopa pitää. Tarinan pahiksia esittävät Lana Parrilla (ilkeä kuningatar / ilkeä Storybrooken pormestari) ja loistava Robert Carlyle (Tittelintuure / Mr Gold). Romanttisena pääparina, eli Lumikkina ja prinssi Uljaana, nähdään iiihanat Ginnifer Goodwin ja Josh Dallas. Extraihania heistä tekee se, että ovat pariskunta myös tosielämässä ja menivät juuri hiljattain kihloihin. Ginnifer Goodwiniin olen ihastunut vuosien varrella. Josh Dallasin muistan aiemmin vain Thorista ja yllätyinkin miten ihana hän on nyt.

Perinteisiin satuihin perustuvat uudet filmatisoinnit ovat yleistyneet viime vuosina. Ei haittaa yhtään. Oli ihanaa jälleen - näin 28-vuotiaana - jännittää saavatko Lumikki ja Prinssi toisensa. ;) Päätösjakso (varsinkin) oli aivan loistava. Suurin osa tarinan käänteistä sai ratkaisunsa ja seuraavalle kaudelle saatiin mielenkiintoisia koukkuja luotua. Mä hihkuin sohvalla että "Emma is a believer!" ja lopulta itkeä pillitin. :)

Tätä katson varmasti vielä lisää!








****

Olipa kerran, 1. kausi (Once Upon a Time, 2012-13)
Pääosissa: Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Jared Gilmore, Robert Carlyle.


(Julkaistu alun perin 2.12.2013 toisessa blogissani)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D