tiistai 3. maaliskuuta 2015

Hunger (2008)

Ehkä masentavin koskaan näkemäni elokuva. Myös elokuva joka ei hevin unohdu.

Ennen Shamea ohjaaja Steve McQueen ja näyttelijä Michael Fassbender tekivät yhdessä Hungerin. Hunger on huomattavasti rankempi kuin Shame. Hunger kertoo ikävistä vankilaoloista, sekä nälkälakosta johon yhdeksän miestä lopulta kuoli.

Hunger ei ole missään nimessä huono elokuva. Se on vaan makuuni liian hidastempoinen, sekä tietysti pirun masentava. Mulle ainakin jäi paska fiilis pariksi päiväksi ja syöminen tuntui vaikealta. Leffaa katsoessa ajattelin monta kertaa ettei minusta olisi näyttelijäksi.

Dialogia on vähän, mutta yhdessä kohtauksessa sitäkin enemmän. Silloin mukana nähdään myös Liam Cunningham. Oi niitä aksentteja oli mukava kuunnella.

Koska Hunger on yksi ahdistavimmista koskaan näkemistäni elokuvista, en ole vieläkään saanut katsottua Steve McQueenin kolmatta pitkää elokuvaa 12 Years a Slave:a.


**
Hunger (2008)
Ohjaus: Steve McQueen.
Pääosissa: Michael Fassbender, Liam Cunningham.

2 kommenttia:

  1. Samaisesta syystä, en ole uskaltanut katsoa tätä leffaa. En, niin en vain pysty istumaan jonkin niin hitaan ja tuskallisen läpi, koska minusta Shamekin oli ajoittaain hieman liian hidasta... 12 Years A Slaven olen nähnyt, onhan se raaka ja tuskallinen sekin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle jäi Hungerista tosi ristiriitaiset fiilikset. Toisaalta se oli liian hidastempoinen ja toki myös masentava aihe vaikutti hieman siihen, etten halunnut antaa kovin montaa tähteä. Koska kyllähän tässäkin leffassa porukkaa kuoli ja paska lensi. Tämäkin oli (Shamen tapaan) tosi fyysinen elokuva.
      Mutta kuitenkin Hunger teki muhun lähtemättömän vaikutuksen. Tuskin unohdan tätä koskaan. Ja oli hyvin tehty leffa. Periaatteessa voisi olla mielenkiintoista tsekata jäisikö tästä yhtä ikävä fiilis toisellakin katsomiskerralla.

      Poista

Kiitos kun jätät kommentin! :D