sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Glee, 1. kausi (2010-11)

Glee on high schooliin sijoittuva komediasarja, joka etenee kovin musikaalimaisin elkein. Laulua ja tanssia on koko ajan - välillä perusteettomastikin. Se on toki viihdyttävää katsottavaa. Tosin katsoin kauden sen verran nopealla tahdilla, että jatkuva laulaminen välillä tympäisi. Mutta sarjan näyttelijät ovat todella upeita esiintyjiä.

Jo ensimmäisellä kaudella tapahtuu ilahduttavan paljon, eikä tylsää ollut missään vaiheessa. Jane Lynch on upea vihattavana liikunnanmaikkana. Matthew Morrison on kuuma, mutta hahmonsa välillä ärsyttävän oikeamielinen ja ymmärtäväinen. Jayma Mays on ihana. Lea Michelen laulunääni on upea. Kurt Hummelia esittävän Chris Colferin ääni on suorastaan hämmentävän hieno ja erikoinen. Ekalla kaudella vierailee mm. Olivia Newton-John. Kaiken tanssin ja laulun lomassa jo suorastaan odotin milloin Neil Patrick Harris liittyy joukkoon ja hänet nähtiinkin parin jakson verran.

Glee on viihdyttävä ja superhienoja musiikkinumeroita on paljon. Tällä kaudella yksi hienoimmista oli Madonnan kappale Vogue. Myös viimeisen jakson Queen-veto jäi mieleen. Sarjassa kuullaankin toinen toistaan hienompia populaarimusiikin hittejä.

Todennäköisesti katson tätä vielä pidemmällekin jossain vaiheessa. Sen verran hyvin viihdyin näiden tyyppien parissa. En oo koskaan seurannut sarjaa telkkarista, joten oli sinänsä uusi tuttavuus. Kuitenkin muistan parin vuoden takaiset uutisoinnit siitä, miten Finn Hudsonin roolissa nähty Cory Monteith kuoli kesken sarjan tekemisen vuonna 2013, huumeiden yliannostukseen. Näyttelijät Monteith ja Lea Michele olivat pariskunta.






****
Glee, 1. kausi (2010-11)
Pääosissa: Matthew Morrison, Lea Michele, Cory Monteith, Jane Lynch, Jayma Mays, Idina Menzel, Neil Patrick Harris.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D