sunnuntai 28. lokakuuta 2012

The Awakening (2011)

Plussaa:
   Ajankuva, kaunis kuvaus, hieno rakennus (koulu johon tapahtumat sijoittuvat), Dominic Westin ääni. Rebecca Hall on hyvä pääroolissa. Piti oikein miettiä missä olen nähnyt hänet aiemmin, koska roolinsa eivät ole jääneet erityisesti mieleen. Tuhannen sivuroolin Imelda Staunton tekee takuuvarmaa työtä jälleen. Dominic West on aina sympaattinen, eikä yhtään haitannut että häntä tirkisteltiin ollessaan kylpemässä. Mielenkiintoista muuten, että tällaisessa leffassa näytettiin kerrankin miehen alastomuutta enemmän kuin naisen.

Miinusta:
   Koko ajan harmaa värimaailma. Liian hidastempoinen, kerrontaa olisi voinut tiivistää. Loppupuolella tarina - ja päähenkilö - muuttuivat ärsyttäviksi. Olisin niin toivonut järkiperäistä loppuratkaisua. Tämä "joku henkilöistä onkin kummitus" -lopetus on tehty ja nähty jo niin monta kertaa. Elokuvassa monta kertaa toistuvana virtenä oli Sibeliuksen Finlandia, voihyvänenaikasentään!


Rakennus, joka tässä esitti poikakoulua, oli BBC:n vuoden 1995 Ylpeys ja ennakkoluulo -minisarjassa Mr Darcyn omistama Perberley. Tämä yksityiskohta häiritsi suunnattomasti. Olisivat edes vaihtaneet kuvakulmaa. Näkyy tuo lätäkkökin, jossa nuori Colin Firth kävi uimassa. (Ei siis mitään tietoa mikä rakennus on todellisuudessa.)



**
The Awakening (2011)
Ohjaus: Nick Murphy.
Pääosissa: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton, Joseph Mawle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D