lauantai 8. syyskuuta 2012

The Avengers (2012)

The Avengers kokoaa vihdoin yhteen koko Marvelin porukan; Thor, Iron Man, Captain America, Hulk, Black Widow, Hawkeye, Loki, Nick Fury jne. Aiemmista elokuvista Thor (arvostelu) oli oikeasti viihdyttävä, kun taas Captain America oli huono. Iron Man 1-2 olivat ihan katsottavia, mutta en niistä erityisesti innostunut. Saattaisin jopa sanoa, että tästä leffasarjasta The Avengers on viihdyttävin.



Elokuvan pitkä kesto (melkein 2,5 tuntia) hirvitti etukäteen. Tarina lähtikin vähän hitaasti liikkeelle ja huomasin ajattelevani että "voi miten nololta noi avaruusolennot näyttääkään kymmenen vuoden päästä". Onneksi siitä Lokin sarvikypärästä sitten tehtiinkin pari vitsiä... No mutta, kun porukka saatiin lopulta kasaan ja he pääsivät riitelemään keskenään, tarina pääsee kunnolla käyntiin. Sitten tällaisella nörttitytöllä olikin erittäin hauskaa. Vitsit olivat onnistuneita ja nauroin monta kertaa ääneen.



Casting on onnistunut erityisen hyvin. Chris Hemsworth, Tom Hiddleston ja Robert Downey Jr. ovat aivan oikeissa saappaissa. Scarlett Johansson ei ole huono hänkään. Vaikka Samuel L. Jackson ei varsinaisesti kuulu suosikkeihini, hän vetää hyvin porukan pomona ja kunnioitusta herättävänä Nick Furyna. Jeremy Renneristä en pidä senkään vertaa (jäi varmaan traumoja Hurt Lockerista (arvostelu) joka oli tyyyylsä), mutta hän on tämän ja Mission Impossible: Ghost Protocolin myötä voittamassa minut pikku hiljaa puolelleen. Pidän siitä että Clark Gregg (agentti Coulson) on mukana jokaisessa leffassa ja tässä saa vihdoinkin ansaitsemansa huomion. Mark Ruffalo on oikein sympaattinen Bruce Banner. Ja mukana jälleen myös Stellan Skarsgård, hyvä hyvä. Ehkä porukan heikoin lenkki on Chris Evans, mutta onneksi söpö kuin mikä.

Tämä on sarjasta toistaiseksi ainoa leffa, jonka voisi vaikka ostaa omaksi. Viihdyin. Ja on viihtynyt joku muukin. Elokuva on tällä hetkellä IMDb:n Top250-listalla sijalla 80. Leffa on jo nyt takonut lipputuloja 1,5 miljardia dollaria ja on siten kaikkien aikojen kolmanneksi tuottoisin elokuva, edellään vain Avatar ja Titanic. Huisia.




****
The Avengers (2012)
Ohjaus: Joss Whedon.
Pääosissa: Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Tom Hiddleston, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Clark Gregg, Stellan Skarsgård, Gwyneth Paltrow.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D