torstai 6. syyskuuta 2012

Safe (2012)

Safe-toimintaelokuva on juuri sellaista keskivertohuttua mitä takakansiteksti lupaakin:
"He tappoivat hänen ystävänsä ja vaimonsa. He uhkasivat tappaa kaikki hänen tulevat tuttavansa. Kun vapaaottelija Luke Wright itsemurhan partaalla näkee samojen venäläisten mafiatyyppien jahtaavan 12-vuotiasta kiinalaista tyttöä, hänellä naksahtaa. Luke heittäytyy mukaan tappeluun ja pelastaa tytön, jota ei ole koskaan ennen tavannut. Pian hän löytää itsensä keskeltä massiivista sotaa, jota käydään venäläisen mafian, kiinalaisten Triad-gangsterien ja korruptoituneen poliisin välillä."

Samalla kaavalla on kirjoitettu tekstejä varmaan miljooniin toimintaleffoihin, mutta noin huonoa tekstiä ei hyväksyttäisi edes lukion äidinkielentunnilla, saati että se pitäisi painaa johonkin. "Venäläiset mafiatyypit" on termi jota ehkä kaltaiseni amatööribloggaaja voisi käyttää. Tekstin perusteella pääroolissa voisi olla vaikka Steven Segal / Chuck Norris / kuka tahansa toimintatähti, eli tällä kertaa Jason Statham.
   Viisastelen vielä lisää. Luken ystäviä ei tapettu, koska hänellä ei sellaisia ollutkaan. Tekijät ovat sentään ymmärtäneet, ettei vaimoa tarvitse edes näyttää. Miksi suotta maksaa palkkaa näyttelijälle, kun roolihahmonsa tehtävänä on vain kuolla tarinan alussa.

Statman pääsee kyllä vetämään porukkaa turpaan ja ottaa itsekin osumia sujuvasti, ilman että tulee edes ruhjeita. Tarina on kovin heppoinen, niin että jopa toimintaleffoja rakastava ja Stathamista kovasti pitävä mieheni alkoi kyllästyä. Taas tämmöistä aivotonta kamaa, jota voi katsoa vaikka sairaspediltä.
   Hitusen mielenkiintoa leffan nimeä kohtaan lisää sen kaksoismerkitys. Kun yleensä tällaisia leffoja nimetään varmaan nostamalla vain sanoja hatusta.


***
Safe (2012)
Ohjaus: Boaz Yakin.
Pääosissa: Jason Statham, Catherine Chan, Robert John Burke, Reggie Lee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D