tiistai 31. heinäkuuta 2012

Layer Cake (2004)

Layer Cake on Matthew Vaughnin ensimmäinen taidonnäyte hänen siirtyessään tuottajan penkiltä ohjaajaksi. Ja nykyisinhän meillä on jo monta esimerkkiä siitä miten hienosti se on sujunut. Esikoisohjauksen jälkeen Vaughn on ohjannut elokuvat Tähtisumua, Kick-Ass sekä X-Men: First Class.

Layer Caken tarina on sekava kuin narkkarin mieli. Huumekauppaa tehdään, päähenkilöllä ei ole nimeä ollenkaan ja katsoja ei enää muista kuka oli velkaa kenelle ja mitä. Olen nähnyt leffan nyt jo ainakin kolmesti, enkä edelleenkään tajua kaikkia sen juonikiemuroita. Tyyliltään elokuvasta tulee väistämättä mieleen Ritchien Puuta, heinää ja muutama vesiperä, mikä ei ole suinkaan huono asia. Piiri pieni pyörii jälleen ja leffasta voi bongailla liudan tuttuja brittinäyttelijöitä.



*****
Layer Cake (2004)
Ohjaus: Matthew Vaughn.
Pääosissa: Daniel Craig, Colm Meaney, George Harris, Tom Hardy, Michael Gambon, Dexter Fletcher, Jamie Foreman, Sally Hawkins, Sienna Miller, Burn Gorman, Ben Whishaw, Tamer Hassan, Jason Flemyng.

2 kommenttia:

  1. Toivoa soppii että Mr. Vaughn pääsisi vielä näyttämään kyntensä noiden blockbustereiden ohella tämänkin tyyppisissä projekteissa

    Ja ilman sen suurempia spoilereita... L4yer Caken lopetus on aika päälikkötasoa, jota ei hollywoodleffoissa näe...

    VastaaPoista
  2. Joo kyllä, "matto alta" -loppuratkaisu. Tykkäsin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D