maanantai 19. maaliskuuta 2012

Rare Exports (2010)

Kotimaisia leffoja tulee jostain syystä katsottua aika harvoin. Pitäisi parantaa tapani tässä asiassa. Rare Exports ainakin oli erittäin virkistävä tapaus. Niputtaisin elokuvan mustan huumorin joukkoon, sillä ainakin minä mietin leffaa nauraessani että "saako tälle edes nauraa".

Leffa ei todellakaan ole mikään perheen pienimmille suunnattu joulupukkisatu. Silti ikäraja K16 tuntuu vähän korkealta. Mielestäni K12 riittäisi. En keksinyt korkealla ikärajalle muuta selitystä kuin pelottavan joulupukin ja lyhyesti leffassa näytetyn teurastajan työn. Ehkä näin maatilalla kasvaneena sitä lihan paloittelua ei oikein pidä minään.

Mutta leffa oli loistava. Kannattaa katsoa.


****
Rare Exports (2010)
Ohjaus: Jalmari Helander.
Pääosissa: Jorma Tommila, Onni Tommila, Tommi Korpela, Rauno Juvonen.

8 kommenttia:

  1. Tämä on listalla jos joskus ehtis leffan katsoa.

    Ehkä oletetaan että sektorissa 12 - 15 on vielä joulupukkiin uskovia ;).

    VastaaPoista
  2. Omalla listallani tämä on sarjassa "Paras kotimainen elokuva koskaan". Tiedän, ettei juuri kukaan ole kanssani samaa mieltä, mutta näin on. <3

    VastaaPoista
  3. Sivustakatsoja: Oolalaa, suuria sanoja! Ihan niin korkealle en ylistäisi, mutta tosi hyvä leffa kuitenkin.

    VastaaPoista
  4. Ite muistan jostain lukeneeni, että arkasilmäset jenkit nosti ikärajaa ainaki sen takia, että leffassa juoksee vanhoja ukkoja munasillaan. Meän sauna-kulttuurisessa maassa kukaan tuskin siitä määrästä säikähtäs, syy on varmaan jossain muussa.

    Mutta ihan viihyttävä pätkä, kyllä itekin rankkaan tän ja Saunan nähdyistä kotimaisista leffoista viihdyttävimpien tai "erikoisimpien" joukkoon :D

    VastaaPoista
  5. Todellakin paras suomalainen elokuva mielestäni. Harva kotomaatuotos pystyy pitämään tasoa yllä loppuun saakka, mutta tää ei pettänyt edes loppumetreillä.

    VastaaPoista
  6. Marja: Oho, oikein "paras". Mä en ihan niiiiin paljoa tykännyt, että kyllä suomilempparini on joku muu, mutta erittäin hyvä tämäkin. :)

    VastaaPoista
  7. Rare export is really awesome movie. I don't know so much finnish movie. But this one is definetly good. The stoy is nice and it has an ambiance which catch me all the movie.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D