torstai 11. elokuuta 2011

Lumottu lelukauppa (2007)

243-vuotias Mr Magorium (Dustin Hoffman) pyörittää lumottua lelukauppaa. Hän on kuitenkin lähdössä pois ja haluaa jättää liikkeen työntekijälleen Mahoneylle (Natalie Portman). Magoriumin lähtiessä kauppa alkaa kuitenkin kiukutella, varsinkin kun Mahouney ei koe olevansa valmis liikkeen johtoon. Tilannetta mutkistaa myös kirjanpitäjä Henry (Jason Bateman) joka ei näe kaupan taikuutta.


Lumottu lelukauppa on hurmaava satu, joka vetoaa isompaankin katsojaan. Itse samaistuin kovasti itseään etsivän Mahoneyn hahmoon. Pääosissa nähtävät Natalie Portman, Dustin Hoffman ja Jason Bateman ovat suorastaan valloittavia. Olen katsonut Lumotun lelukaupan jo lukuisia kertoja, mutta muistan tämän olleen aikoinaan ensimmäinen elokuva josta bongasin Jason Batemanin. Mielestäni ihana näyttelijä.

Suomenkielisessä tekstityksessä on muutamia musiikkitermivirheitä. Mahoneyn säveltäessä ensimmäistä konserttoaan, tekstitys väittää hänen valmistelevan ensimmäistä konserttiaan. Ja myöhemmin eufonium on suomennettu torveksi. Suomenkielisellä ääniraidalla nämä ovat oikein ja soitin on baritonitorvi. Nauran edelleen makeasti Magoriumin tivatessa "eikö sairaalalla pitäisi olla potilaan lupa torvenpoistoon". Toivottavasti minustakin tulee juuri tuollainen vanhus. ;)

Olen nyt testannut elokuvaa myös pienempiin katsojiin ja voin omakohtaisella kokemuksella suositella koko perheelle.



****
Lumottu lelukauppa (Mr. Magorium's Wonder Emporium, 2007)
Ohjaus: Zach Helm
Pääosissa: Natalie Portman, Dustin Hoffman, Zach Mills, Jason Bateman.

2 kommenttia:

  1. Jason Bateman oli ihana Arrested development -sarjassa ja sen jälkeen oikeastaan kaikessa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D