perjantai 8. heinäkuuta 2011

M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (2000)

Ethan Hunt (Tom Cruise) yrittää lomailla vakoojanhommista ja häntä näytetään kiipeilemässä vuoristossa kuin mikäkin yli-ihminen. Hunt komennetaan töihin kesken loman. Hän ihastuu Thandie Newtonin esittämään ammattivarkaaseen ja kohta naista jo kiidätetään keskelle hengenvaarallisia rikollisia. Pitää siis pelastaa tyttöystävä ja samalla koko maailma kuolettavalta virukselta. No eipä ole juoni tässä elokuvassa varsinaisesti se pääasia.

Vaarallinen tehtävä 2:lla on hyvin vähän tekemistä ykkösosan kanssa. Tom Cruise esittää Ethan Huntia, Ving Rhames nähdään sivuroolissa, tekniset kapistukset ja tuttu tunnusmusiikki löytyy. Suunnilleen siihen yhtäläisyydet loppuvat. Kakkososa on hyvin suoraviivainen toimintaelokuva, täynnä hienosti tehtyjä stuntteja. Toimintakohtaukset olivat ihan viihdyttäviä, vaikka erilaisten hienojen potkujen esittely hidastettuna alkoi puuduttaa.

Pakko myöntää, että Tom Cruise sopii tällaisiin rooleihin, vaikka ei mielestäni juuri muihin. Kukaan näyttelijöistä ei erityisesti kiinnittänyt huomiota - ei hyvässä eikä pahassa. Elokuvalle kertyneen 11 vuoden iän huomasi lähinnä Dougray Scottin muuttuneissa kasvoissa, mikä sai miettimään miten paljon Cruisen naamaa on mahdettu myöhemmin kiristellä. Yllätyin kovasti nähdessäni Anthony Hopkinsin pienessä sivuroolissa.

Jatko-osa on siis ehkä hitusen viihdyttävämpi ykkösosaan verrattuna, mutta ei mikään ihmeellinen tämäkään.



***
M:I-2 - Vaarallinen tehtävä 2 (Mission: Impossible II, 2000)
Ohjaus: John Woo
Pääosissa: Tom Cruise, Thandie Newton, Dougray Scott, Ving Rhames, Richard Roxburgh, Brendan Gleeson, Anthony Hopkins.


---
Muita sarjasta arvosteltuja:
Vaarallinen tehtävä (1996)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D