torstai 26. toukokuuta 2011

Vaihtamalla paranee (2010)

Wally (Jason Bateman) ja Kassie (Jennifer Aniston) ovat parhaita kavereita. Kassie päättää hankkia lapsen, vaikka tälle ei ole isää tiedossa, ja alkaa etsiä spermanluovuttajaa. Wally ei ole asiasta innoissaan, varsinkin kun lapsen isäksi löytyy Roland (Patrick Wilson), joka on kaikin puolin vastenmielinen tyyppi. Muutaman mutkan jälkeen Wally päätyy ympäripäissään vaihtamaan Rolandin luovuttaman tavaran omaansa. Wally ei kuitenkaan muista tapausta enää seuraavana aamuna ja pian Kassie onkin jo raskaana.


Kieltämättä lähtötilanne ei kuulosta kovin erikoiselta, mutta elokuva oli parempi kuin etukäteen odotin. Muutamien hauskojen kohtien lisäksi elokuva tarjoilee myös koskettavaa pohdintaa turvallisten aikuisten rooleista lapsen elämässä. Elokuva nouseekin genressään peruskauran yläpuolelle, mutta unohtuu silti nopeasti.

Jason Batemanille annan täydet pisteet Wallyn roolista - hän oli elokuvan sielu ja sydän. Myös Jennifer Aniston tekee varmaa työtä. Pääosanäyttelijät pelaavat hienosti yhteen, sillä vaikuttavat aidosti siltä kuin olisivat tunteneet toisensa vuosikaudet. Hard Candyssa sympatiani saanut Patrick Wilson on tässä elokuvassa suorastaan luotaantyöntävä. Oli mukavaa nähdä Jeff Goldblum pienessä sivuroolissa.

Ikäraja herättää jälleen ihmetystä. Elokuva on K3 siitä huolimatta, että aihepiiri ei todellakaan ole perheen pienimmille.




***
Vaihtamalla paranee (The Switch, 2010)
Ohjaus: Josh Gordon, Will Speck
Pääosissa: Jason Bateman, Jennifer Aniston, Jeff Goldblum, Juliette Lewis, Thomas Robinson, Patrick Wilson.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D