torstai 19. toukokuuta 2011

Sucker Punch (2011)

Päähenkilö joutuu mielisairaalaan, lobotomia uhkaa. Hän kuvittelee itsensä toiseen todellisuuteen, prostituoiduksi jonkin sortin tanssiesitykseen. Ja kun siellä menee asiat pieleen, hän kuvittelee olevansa soturi ja lahtaavansa ystäviensä kanssa pahiksia rintamalla.




Zack Snyder ei ole aiemmilla töillään vakuuttanut (300, Ledenga Suojelijoista), mutta menin katsomaan Sucker Punchin kun sattui olemaan ilmaislippu. Ajattelin elokuvan olevan varmaan komeaa katsottavaa isolta kankaalta. Ja olihan se.

Sucker Punchiin pätee tismalleen sama kuin elokuviin 300 ja Legenda Suojelijoista: visuaalinen puoli on mielettömän hieno, mutta se ei riitä pelastamaan muuten onnetonta tekelettä. Leffassa on niin moni asia pielessä, etten jaksanut enää välittää pikkuseikoista. Esimerkiksi siitä, että näyttelijöiden asusteet vaihtuivat kesken kohtausten.

Kieltämättä kuulosti alkuun kiehtovalta, että elokuvassa seikkaillaan päähenkilön mielikuvitusmaailmassa. Kun joutuu inhottavaan tilanteeseen, moni varmasti mielellään kuvittelisi olevansa jossain muualla. Mutta jos mielisairaala oli karseaa, miksi kuvitella itsensä johonkin vähintään yhtä karseaan paikkaan?

Kukaan tyttöporukasta ei ole missään elämänsä roolissa. Keskinkertaisen suorituksen tekevä Jena Malone erottuu siis edukseen. Edes Abbie Cornich ei loista, mutta näyttää sitäkin paremmalta. Pääroolissa nähtävä Emily Browning jätti täysin kylmäksi.


Oscar Isaac ja Carla Gugino esittivät elokuvan ainoita vähänkään mielenkiintoisia hahmoja. Isaac oli mielestäni leffan ehdoton valopilkku, vaikka roolinsa ei ollutkaan miellyttävä.

Elokuvan soundtrack on mielenkiintoinen. Pidin Sweet Dreamsin versiosta, jonka laulaa Emily Browning. Lähtiessäni leffateatterin salista, kuuntelin lopputekstien aikana soivaa kappaletta. Ajattelin laulajan kuulostavan hieman Oscar Isaacilta. Etsittyäni soundtrackin Spotifysta, selvisi että laulaja tosiaan on Isaac.

Sucker Punchin julisteet ovat kieltämättä hienoja. Jos olisin tykännyt elokuvasta, kelpuuttaisin hyvinkin seinälleni jonkun näistä:





**
Sucker Punch (2011)
Ohjaus: Zack Snyder
Pääosissa: Emily Browning, Jena Malone, Oscar Isaac, Abbie Cornish, Carla Gugino, Vanessa Hudgens, Jon Hamm.

2 kommenttia:

  1. Eipä tää oo kyllä muuallakaan kovin raposia arvioita osaksensa saanu.
    Pitää ootella DVD-julkasua ja säästää lippu parempaan tapaukseen :D

    VastaaPoista
  2. Juuri näin. Enkä tiedä jääkö varsinaisesti mistään paitsi, vaikka jättäisi kokonaan katsomatta. Vaikka toisaalta, oon jossain kuullut jonkun ylistävänkin kommentin, että makuasioitahan nämä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D