perjantai 14. tammikuuta 2011

Narnian tarinat: Kaspianin matka maailman ääriin (2010)

Kolmas Narnia-elokuva on selvästi edeltäjiään heikompi. Lucy ja Edmund (Georgie Henley ja Skandar Keynes) päätyvät jälleen Narniaan, tällä kertaa ärsyttävä serkkunsa Eustace (Will Poulter) mukanaan. He törmäävät Kaspianiin (Ben Barnes) josta on viime reissun jälkeen tullut kuningas. Sitten mennään laivalla paikasta toiseen ja Eustace muuttuu vahingossa lohikäärmeeksi. Seurue tosiaan tulee aina uudestaan ja uudestaan vieraaseen paikkaan, päänelikko nousee maihin ja lopulta paikassa ei olekaan mitään pelättävää. Ihan kuin olisi seurannut Afrikan tähtiä -lautapelin leffaversiota. Että löytyykö tämän napin alta rosvo vai jalokivi.




Georgie Henley ja Skandar Keynes eivät ole leffasarjan aikana erityisesti kehittyneet. Ensin mainittu varsinkaan. Ben Barnes on kasvanut oikein komistukseksi sitten viime elokuvan ja läsnäolonsa kaunisti kuvaa mukavasti. Näyttelijäntaidoillaan hän ei vakuuttanut oikein vieläkään, mutta ei ollut niin huono kuin kakkosleffassa. Will Poulterin ääni ja ilmeet olivat pirun ärsyttäviä. Varsinkin elokuvan alkupuolella hän oli kuin jostain huonosta kesäteatteriesityksestä. Lopussa sentään vähän rauhoittui päästyään kasvutarinansa paremmalle puolelle.


Riipitsiip ja Tavros olivat hauskoja hahmoja. Oli huikeaa nähdä jälleen Narnian kiehtovin hahmo Aslan. Liam Neesonin ääni kruunaa koko leijonan. Jonkinlaisena jumalhahmona esiintyvä Aslan alkoi tosin kaikkitietävyydessään muistuttaa Horatio Cainea. Aslan ilmestyi tyhjästä niin monta kertaa että sekin alkoi ottaa päähän.

Narnian maailma oli kuitenkin miellyttävää katsottavaa ja tehosteet olivat huikeita. Tarinansa puolesta tämä ei vaan yllä läheskään edellisten tasolle.



**
Narnian tarinat: Kaspianin matka maailman ääriin (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, 2010)
Ohjaus: Michael Apted
Pääosissa: Georgie Henley, Skandar Keynes, Ben Barnes, Will Poulter, Gary Sweet, Liam Neeson.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommentin! :D