lauantai 11. joulukuuta 2010

The Expendables (2010)

Ennakkofiilikset: Sylvester Stallone on ohjannut toimintaelokuvan, johon on ängetty mukaan kaikki old school -toiminnan isot nimet. Oikeastaan vain Steven Seagal ja Chuck Norris puuttuvat. Näyttelijälistasta ei löydy yhtäkään nimeä, josta erityisesti pitäisin. Olin etukäteen kuullut elokuvan olevan aivotonta räiskintää ja onhan sellainenkin välillä ihan viihdyttävää. Katsotaanpas nyt, jos vaikka Jason Stathamia näytettäisiin ilman paitaa.

No, Stathamia ei näytetty yläosattomissa, mutta elokuva oli silti hyvä! Vanhaa kunnon toimintaa. Vaikka miehet ovat ohittaneet poikaiän aikoja sitten, en voinut olla ajattelematta että the boys are back! Juonta en edes yritä selittää, koska tällaisissa leffoissa sillä ei ole niin väliä. Miehet ammuskelevat, pelastavat samalla jonkun tytön ja lopussa on isoja räjähdyksiä.


Syltty, Mickey Rourke ja Dolph Lundgren ovat kammottavan sairaan näköisiä ukkoja, mutta koitin olla kiinnittämättä siihen liikaa huomiota. Bruce Willis ja Arnold Schwarzenegger on käsikirjoitettu mukaan vähän väkisin. Jet Listä en ole tykännyt koskaan. Jason Statham sentään oli ihan yhtä söpö kuin aina. Muut nimet olivatkin mulle vieraampia.

Elokuva oli paikoin jopa hauska, mutta pääasiassa vain kunnon räiskintää. Suosittelen erityisesti toimintaleffojen ystäville, mutta myös niille tytöille jotka kuvittelevat etteivät tykkäisi tästä. Kuten minä.


Leffalla on oikein hienoja mainoksia. Vaikka photoshoppaus onkin aika kammottavaa; Bruce Willisiä ei tunnista ollenkaan, Lundgrenin ja Lin pituusero (oikeasti 28 cm) on kadonnut jonnekin ja siitä huolimatta heidät on sijoitettu vierekkäin...

****
The Expendables (2010)
Ohjaus: Sylvester Stallone
Pääosissa: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, Giselle Itié, Mickey Rourke, Terry Crews, Charisma Carpenter, Bruce Willis.

2 kommenttia:

  1. Mustakin tää oli hyvä. En odottanutkaan mitään muuta kuin äijäilyä ja leffa täytti kriteerini täysin ;O) Ja Statham nyt vaan on AINA ihana...

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D