perjantai 4. kesäkuuta 2010

Sex and the City 2 (2010)

En spoilaa loppuratkaisua tai mitään, joten no hätä!

Ensimmäisestä Sinkkuelämää-leffasta on kulunut kaksi vuotta, samoin päähenkilöiden elämä on mennyt saman ajan eteenpäin. Carrie ja Big ovat olleet kaksi vuotta naimisissa, Charlotten Rose-tyttärestä on tullut kiukutteleva uhmaikäinen, Miranda tekee töitä niska limassa ja Samantha yrittää olla nuorempi kuin onkaan. Tarina on edennyt sen verran, mitä elokuvanteko on kestänyt. Sillä erotuksella, että päähenkilöille ei ole tuossa välissä ilmeisesti tapahtunut yhtään mitään. Katsojalle selitetään kuin idiootille, että mites tässä näin kävi.




Elokuva on aikuisten naisten satu. Carriella ja Bigilla on varaa pitää kahta hulppeaa asuntoa New Yorkissa, molemmissa on tietysti lisäksi valtava vaatehuone. Carrie on ilmeisesti tienannut hyvin kirjoittamillaan kirjoilla ja hänestä on tullut vielä isompi julkkis, ilman että hän juuri koskaan tekee töitä. On aikaa ja varaa tavata tyttökavereita ja sisustaa kämppää. Kamalinta parisuhteessa on se, että mies haluaa mielummin makoilla sohvalla katsomassa telkkaria, kuin lähteä yhdessä bilettämään.


Miranda viettää rauhallista arkea Steven ja Bradyn kanssa, ollen siinä samalla uranaisen perikuva. Töissä on stressiä ja Miranda irtisanoo itsensä - ilman että pitää miettiä sen taloudellisia seurauksia. Charlotte on kahden lapsen kotiäiti. Nuorempi tytöistä kiukuttelee jatkuvasti ja Charlotte yrittää olla täydellinen äiti. Lisäksi hän pelkää Harry katselevan nuorta ja seksikästä lastenvahtia. Vaihdevuosiin siirtynyt Samantha viettää villiä sinkkuelämää. Samalla hän napsii lääkkeitä ja hormooneja pysyäkseen ikinuorena.


Alussa koko porukka saadaan yhteen, kun juhlitaan Stanfordin ja Anthonyn häitä. Vihkimässä on itse Liza Minelli, joka tietysti pääsee myös esiintymään. Viihtyvyyden vuoksi kannattaa sulkea silmänsä siltä, miten sairaalta Minelli näyttää, sillä niin ovat tehneet myös elokuvantekijät. (Cherkin olisi ollut tähän parempi valinta. Hän sentään näyttää siltä, että pysyy tolpillaan.)


Samanthan ex-poikkis Smith kutsuu porukan uuden elokuvansa ensi-iltaan. Samantha tutustuu elokuvaa rahoittaneeseen sheikkiin (Art Malik), joka kutsuu tämän hotelliinsa Abu Dhabiin. Kaikki neljä naista lähtevät tietysti matkaan. Kuin mikäkin lampun henki, sheikki maksaa kaiken; lennot, hulppean majoituksen, kameliajelut ja palvelijat. Kaiken loistonkaan keskellä asiat eivät suju aina suunnitelmien mukaan. Carrie törmää entiseen heilaansa Aidaniin ja Samantha joutuu tekemisiin virkavallan kanssa.


Ensimmäiseen elokuvaan verrattuna jatko-osa on paljon hauskempi ja draamaa on vähemmän. Ehdottomasti hauskimmat jutut tarjoilee Samantha menopaussinsa keskellä. Glamour on noussut potenssiin kaksi. Naiset ovat aina vaan upeampia. Ja miehet vähintään yhtä upeita; silmäniloa nimittäin miehistä pitäville riittää.


Leffa on muutenkin mukavaa katsottavaa; hienoista maisemista on otettu kaikki ilo irti. Kaikki politiikkaan ja kulttuurieroihin liittyvät asiat sivuutetaan hyvin kevyesti. Elokuvan on tarkoitus tarjota iloa ja unohdusta, ei todellakaan mitään syvällistä kokemusta. Budjetointikin on jo kohdallaan; kaukana ovat tv-sarjan alkuajat, kun pääosanaiset meikkasivat ja laittoivat hiuksensa itse, jotta hahmonsa vaikuttaisivat aidommilta. Eikä kukaan enää kärsi rahavaikeuksista.


Alkupuolella elokuvaa hieman ärsytti tutuimpien hahmojen teennäisyys. Kaikki ovat hauskoja ja sanavalmiita, ja kaikenlainen aitous loisti poissaolollaan. Näyttelijöiden yhteistyö ei ollut läheskään niin luontevaa kuin ensimmäisessä leffassa. Carrie oli lievästi sanottuna ärsyttävä hermostuessaan miehensä sohvallamakoilusta. Sen verran pitää kuitenkin olla vaikeuksia, että osataan taas arvostaa onnellista loppua. Meno muuttui paremmaksi, kun pääosanaiset olivat keskenään. Kuitenkin elokuva tarjoilee - onneksi - faneille sen mitä he haluavat. Naiset ovat uskomattoman turhamaisia, aina ykköset päällä ja elävät unelmaelämää.


Sinkkuelämää kakkosen sivuroolit suorastaan vilisevät tuttuja kasvoja. Miley Cyrus ja Tim Gunn esittävät itseään. Penelope Cruz tekee pienen roolin. Nuorena fanittamastani Kameleontti-sarjasta tuttu Michael T. Weiss pääsee sanomaan muutaman repliikin. Oli ihanaa nähdä Art Malik sheikin roolissa, sillä hän on jotenkin käsittämättömän sympaattinen näyttelijä.


Elokuva on jokaisen Sinkkuelämää-fanin must see. Allekirjoittanut ainakin viihtyi näiden naisten parissa taas oikein mainiosti. Miehistä puhumattakaan. Tämä oli täydellistä viihdettä pitkän päivän päätteeksi. Mielelläni seuraisin porukan toilailuja vieläkin, mutta en usko elokuvia tehtävän enää lisää. Eiköhän nämä ole jo nähty.

****
Sex and the City 2 (2010)
Ohjaus: Michael Patrick King
Pääosissa: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Christ Noth, Jason Lewis, Evan Handler, David Eigenberg, John Corbett, Willie Garson, Mario Cantone, Max Ryan.


---
Muita sarjasta arvosteltuja:
Sex and the City (2008)

3 kommenttia:

  1. Ehkä katson, ehkä odotan dvd:tä. Minua hirvitti eniten tässä se posteri mikä leffasta on julkaistu, SJP ja Kim Catrallia ei edes tunnista, ei hitto..

    VastaaPoista
  2. Joo, eivät näyttäneet leffassa onneksi ihan niin leikellyiltä/photoshopatuilta.

    VastaaPoista
  3. Just tänään osu silmälääkärin odotusaulassa käteen SJP:n haastattelun sisältämä lehti (oisko ollu me naiset tai anna), jossa tuumailtiin kolmannen osan olevan melko varma. Saas nähä...
    hehe, jos saisin toivoo niin kakkosessa Aidan ja Carrie palais yhteen, eikä kolmannessa nähtäs Bigiä enää ollenkaan ;D ja niin ei tietenkään käy *mökötys*
    Ehkä tää tosiaan on vaan fanien rahastukseksi tehty, sen verran paskaa kritiikkiä saanu osakseen :D

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D