lauantai 15. toukokuuta 2010

Robin Hood (2010)

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen kaikkien tuntemaa Robin Hood -tarua. "The untold story of how the man became the legend." Lunttasin tuon uudesta taustakuvastani. :)


Elokuva ei ehkä ollut erityisen yllättävä juonenkuljetukseltaan. Se oli ehkä täynnä kliseitä ja jopa paatosta. Mutta se oli erittäin viihdyttävä aikuisten satu. Paras tapa viettää arki-iltana pari tuntia keskiajan Nottinghmissa ja unohtaa, että seuraavana aamuna pitää mennä töihin. Elokuva toimi hyvin perinteisellä, ja katsojan kannalta turvallisella kaavalla: ongelmatilanteessa vain yksi mies voi pelastaa koko maailman, matkan varrella löydetään kaunis nainen johon rakastutaan ja lopussa vedetään pääpahista lättyyn. (Yksi kaverini totesi tähän: "Niin ei tarvi jännittää kuinka siinä käy!")


Tiesin oikeastaan jo trailerin perusteella, että pitäisin leffasta ja se kyllä täytti kaikki odotukset. Näyttelijävalinnat olivat osuneet ihan nappiin. En osaisi kuvitella rooleihin ketään muita.

Russell Crowe ei ole varsinaisesti lempinäyttelijöitäni, mutta hänestä on jäänyt ihan positiivinen mielikuva. Ja mies sopii tällaisiin äijärooleihin täydellisesti (kuten Gladiaattorissakin). Crowella on ihana ääni, joka myös nostaa näyttelijän pisteitä. Eli tällaiseen elokuvaan tarvittavaa sexappealia riittää. Robinin rooliin suunniteltiin myös Christian Balea, joka ei varmasti olisi ollut myöskään huono valinta, mutta uskon että Crowe oli parempi.


Marionin rooliin oli alunperin kiinnitetty Sienna Miller, joka lopulta lähti menemään aikatauluongelmien vuoksi. Onneksi! En erityisesti pidä Sienna Milleristä... Eniten kuitenkin olisi häirinnyt se, että Russell Crowe on Milleriä melkein 20 vuotta vanhempi ja Marionin miestä esittänyt Douglas Hodge vielä vanhempi.

Sienna Millerin jälkeen roolia tarjottiin Kate Winsletille, joka kieltäytyi. Tämän jälkeen rooliin tarttui Cate Blanchett ja olen siitä erittäin iloinen. Blanchett on todella lahjakas näyttelijä ja lisäksi kaunis kuin koru. Tykkäsin myös Marionin hahmosta, joka tiukan paikan tullen pitää puolensa eikä jää vain kotiin itkemään.

Kukas se siellä? :)

Mark sopi Godfreyn rooliin kuin nenä päähän. Mies näytti pirun hyvältä siinä asussaan ja hevosen selässä, hieman ruskettuneena. Tosin tumma silmämeikki vähän kiinnitti huomiota. Sopi kuitenkin roolihahmolle sekin. Mielestäni tämä oli Markin roolisuoritusten parhaasta päästä. Vaikka ei olekaan Archyn voittanutta. :)


Pidin kovasti myös Robinin kavereista. He muodostivat hyvän porukan, vaikka kolmikon tarkoitus olikin lähinnä peesata päähahmoa. Little Johnia esittänyt Kevin Durand oli tuttu kasvo X-men Origins: Wolverinesta. Will Scarlet oli sitten taas Teho-osaston Scott Grimes. Kuningas Richardia esittänyt Danny Huston oli myös Wolverinessa ja Jimoenia esittänyt Bronson Webb esitti RocknRollassa narkkaria.


Tämän elokuvan kohdalla tuli ensimmäisen kerran sellainen olo, että tiesin taustoista liikaa. Tiedän esimerkiksi Mark Strongin siviiliminästä melko paljon, kun taas Russell Crowesta ja Cate Blanchetista en juuri mitään. Niinpä näin Markin enemmän itsenään kuin roolihahmonaan koko ajan. Ja lopun taistelukohtauksessa voin melkein nähdä avustajat heittelemässä hiekkaa kameran eteen ja niin edelleen.

Eläydyin kuitenkin tarinaan ja elokuvan maailmaan taas ihan täysillä. Monessa kohtauksessa olin ihan innoissani, esimerkiksi siinä missä kylvivät peltoja keskellä yötä ja lopun taistelukohtauksen lähestyessä, "nyt se tulee!". Varsinkin Robinin ja Godfreyn taistelu oli komeaa katsottavaa ja se kohtaus olikin mielestäni ihan liian lyhyt. Lopulta Godfrey saatiin hengiltä liian helposti. Kohtaus oli visuaalisesti toteutettu hienosti.

Walesissa ollaan.

Hieman elokuvassa ärsytti se, miten kaikki päättäjät yhtäkkiä seurasivat Robinia, vaikka eivät olleet miestä tavanneet kuin kerran. Mutta yritin sulkea tältä silmäni ja mennä vain tarinan mukana. Matthew MacFadyenin esittämän inhottavan sheriffin tarina jäi myös vähän kesken. Olisin tietysti toivonut, että Russell Crowe olisi tempaissut sitäkin turpiin, mutta eihän kaikkea voi saada. :) (Joo, kohta varmaan alkaa tulla kommentteja siitä, että ihannoin sairaasti väkivaltaa tai jotain...)

"A nail, please."

Heti kun noustiin leffateatterin penkistä, mieheni totesi että tällekin tehdään varmaan jatko-osa. Se olisi kieltämättä aika siistiä. Harmi vaan, että Mark tapetaan aina jo ensimmäisessä leffassa, niinkuin Holmesissakin. :)

Lopuksi todettakoon, kaiken tämän paasaamisen jälkeen: jos poistun leffateatterista hymy huulilla ja on sellainen olo, että haluan takaisin Nottinghamiin, niin siinä on tarpeeksi perusteluita viiteen tähteen. :)

*****
Robin Hood (2010)
Ohjaus: Ridley Scott
Pääosissa: Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, William Hurt, Max von Sydow, Oscar Isaac, Kevin Durand, Scott Grimes, Alan Doyle, Matthew MacFadyen, Danny Huston, Eileen Atkins, Mark Addy, Léa Seydoux.

5 kommenttia:

  1. Okeiokei, you got me: menen katsomaan tämän asap, vaikka huomenna ^_^.

    VastaaPoista
  2. Sait tällä merkinnällä minutkin houkuteltua. ;D Eli kävin tämän tänään päivänäytöksessä katsastamassa. Vaikken pitänytkään ihan niin paljon kuin sinä, niin ihan kelpo elokuva ja oli hauskaa käydä leffassa keskellä hellepäivää, hehe. Mark Strong ja Cate Blanchett kyllä varastivat show'n! Ja vehreä Wales oli nätti.

    VastaaPoista
  3. Hyvä Eeva, yritän kovasti käännyttää porukkaa, heh. :)

    VastaaPoista
  4. hmmm, kuulostaa kyllä ihan katsomisen arvoselta.
    viimenen russelilta nähty lehva on juurikin gladiator joka onnistu vakuuttamaan kyllä täysin. jospa tää olis edes puolet siitä, niin hyvä ;p

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommentin! :D